default-logo
17
APR
2016

TANJA VEJNOVIĆ: NISAM NI SLUTILA KAKVE BENEFICIJE DONOSI SVIJET VOLONTERA

Aktuelna predsjednica IAESTE BiH organizacije, Tanja Vejnović, je ukratko podjelila svoje prvo intenacionalno iskustvo kao član IAESTE organizacije.

Status studenta sam iskoristila kao kartu za ulazak u svijet volontera ne sluteći kakve mi to sve beneficije donosi i u kojoj mjeri može da upotpuni studentski život.
Copy of DSCN0651

Moje prvo IAESTE putovanje je započelo susretom Branke, Marka i mene u ranim jutarnjim časovima u centru Zagreba. Naime, glavni grad Hrvatske je bio polazište putovanja za Đer (Gyor, Mađarska). Zahvaljujući balkanskim željeznicama, u Budimpeštu, koja nam je bila usputna stanica, smo stigli nakon 10 časova vožnje. Pešta nas je zarobila svojim čarima i znamenitostima, te obećah da ću se vratiti jednog dana.

Copy of DSCN0422Krajnja odrednica je bio mali gradić Đer, na sjeverozapadu države, u kojem se održavao 32. po redu CEC seminar (Central European Convention).
Na seminaru sam imala priliku da sa još oko 180 učesnika prisustvujem radionicama unapređujući sopstvena znanja i vještine. Sedmočlana družbina iz Bosne i Hercegovine se potrudila da u najboljem svjetlu predstavi tradicionalnu hranu i piće na internacionalnoj večeri.

Copy of DSCN0725 (1)Usvojeno znanje, motivacija za rad i nova poznanstva su obogatila moju trodnevnu posjetu Mađarskoj. CEC je bio prvi internacionalni seminar na kojem sam aktivno učestvovala, ali ne i posljednji, što me navodi da sa sigurnošću tvrdim da su međunarodne organizacije najbolje prilike za ostvarenje želja, ambicija, upoznavanje novih ljudi i ono najvažnije, oblikovanje ličnosti i stvaranje stabilne individue.

Copy of DSCN0701

O autoru

Ostavite komentar

*

captcha *