default-logo
16
SEP
2014

JUMP, Irska 2014

Posted By :
Comments : 0

Jubilarni dvadeseti DžAMP seminar održan je 2014. godine u Enisu (Republika Irska), od 3.09. do 7.09.Ukupan broj učesnika na seminaru je 82 iz cijelog svijeta.Našu organizaciju ove godine predstavljalu si Vedran Mišić kao učesnik i Borko Pavlica kao jedan od trenera na seminaru.
Cilj DžAMP seminara je prvesnstveno upoznavanje novi h članova IAESTE-a i sticanje prvih znanja o načinima rada organizacije te prenos iskustava starijih članova na mlađe.

U cilju što kvalitetnijeg rada svi učesnici su podijeljeni u grupe, koje su se povremeno susretale te kroz sminarske aktivnosti bolje upoznavale.
Tokom seminara održano su 4 radionice : Job Resing Theory, Job Resing in Practice, LC Menagment, Project Marketing. Prolazeći kroz ove četiri radionice, učesnik seminara može da sazna mnogo informacija o organizaciji i stekne početna iskustva koja će mu pomoći prilikom rada u svom komitetu.

Prvi dan seminara nakon dobrodošlice IEASTE Irska, organizovano je predstavljanje timova i pripreme za prve radionice. U četvrtak smo imali jednu radionicu na kojom smo se upoznali s radom jednog običnog lokalnog komiteta i način na koji se poslovi u komitetu dijele između članova.Ostatak dana predviđen je bio za IAESTE igru u kojoj svi učesnici upoznaju obaveze lokalnog komiteta za cijelu godinu.
Petak je bio predviđen za drugu radionicu, koja je za cilj imala teoretsku obuku članova koji će u budućnosti vršiti kontakt sa preduzećima.

Trećeg dana seminara praktično su vršeni pozivi i preduzećima nuđene prakse i sve ono što IAESTE lokalni komitet treba da zna prilikom susreta sa poslodavcima lice u lice.

Poslednji dan seminara bio je predviđen za poslednju radionicu, koja se odnosila marketing i približavanje načina na koji IAESTE prodaje svoje proizvode učesnicima radionica.Polednjeg dana održan je i motivacioni govor, koji je za cilj imao aktiviranje mladih na svim poljima i savlađivanje straha od mogućih neuspijeha.

Sem rada u radionicama i učestvovanja u igrima koje za cilj imaju bolje upoznavanje sa IAESTE organizaciom, tokom seminara organizovane su i aktivnosti koje za cilj imaju bolje upoznavanje svih učesnika radi bolje komunikacije u daljem radu i unapređenju rada organizacije. Organizovani su obilasci Irske i internacionalno veče na kojem smo mogli da se upoznamo s običajima, hranom, kulturom, svih zemalja učesnica seminara.

Četiri dana seminara u Irskoj bila su odlična prilika da se steknu znanja koja će biti od koristi prilikom rada u Nacionalnom komitetu u cilju poboljšanja navedenog i privlečenja kako preduzeća tako i studenata na saradnju.

O autoru

Ostavite komentar

*

captcha *